A tökéletes esküvőhöz a kényelmes menyasszonyi cipő elengedhetetlen. Hogyan és mikor érdemes beszerezni?

A menyasszonyi cipő

Minden tudomány, világnézet szerint akkor működik jól, ha meg van alapozva.

Gondolhatunk itt Jézus tanítására a sziklára építkező emberről, a talpmasszázs gyógyító hatására, a lúdtalp kihatására az egész testtartásunkra, belső szerveink egészségére.

Éppen ezért fontos nem csak a ruhára, hanem a menyasszonyi cipőre is alapossággal gondolni.

Emlékszel Hamupipőkére? Őt is a cipője vezette el a boldogsághoz: a királyfihoz.

Az Esküvői szokások, hagyományok szerint ismerősen cseng az alábbi versike, ami megemlíti a menyasszonyi cipőt:

Valami régi,
valami új,
valami kölcsön,
valami kék,
és egy ezüst hatpennis a cipőben

Úgy gondolták, hogy ez a “pár fillér” majd gazdagságot hoz a pár életébe. Menyire lehet kényelmes így lépegetni, táncolni? Én már attól megzavarodom, ha a zoknim begyűrődik a talpam alá, vagy beszalad a cipőn egy ici-pici kavics, vagy fának magja.

A menyasszonyi cipő kiválasztása – 5 hasznos tipp

Mielőtt megvennéd a menyasszonyi cipőt, feltétlenül olvasd el az alábbi x jótanácsot!

1. Tekintettel arra, hogy a menyasszonyi cipő fog tartani téged (ha úgy tetszik: tenyerén hordoz), ezért a legfontosabb tulajdonsága: legyen kényelmes!

Csakis ezután jöhet az, hogy szép, megy a ruhához. Hallom ám, hogy felszisszentél: mit ért egy férfi a női cipőkhöz?

Ceremóniamesterként hétről-hétre látom, hogyan viseli meg a menyasszonyokat a jól kiválasztott csodaszép cipő, és hogyan teszi hálássá, boldoggá, felszabadulttá a kényelmes menyasszonyi cipő.

2. Fontos, hogy a ruha próbájához, beállításához vidd el magaddal a menyasszonyi cipőt. De ne csak azt, hanem a váltócipőt is, amibe esetleg átöltözöl, ha mégis lekívánkozik rólad, vagy abban könnyebb lenne táncolni, ugrabugrálni.

Ez azért különösen fontos, hogy a szoknya magasságát mindkét cipőpárhoz hozzápróbálhasd, és ha kell, kompromisszumot hozzatok a magasságot illetően.

3. Gondolj arra is, ha szabadtéren lesz a szertartás, a füvön, kavicsos úton tűhegyű magassarkúban lépkedni nem csak neked kényelmetlen és bizonytalan, hanem látványnak is inkább vicces, burleszkbe illő jelenet lesz.

4. Ha év közben nem szoktál magassarkúban járni, és partikon is ritkán hordasz, akkor máris lebeszélnélek az esküvőn ilyet felvenni.

5. A menyasszonyi cipőt legalább 1-2 hónappal az esküvő előtt szerezd be, hogy tudd hordani, nyújtani, próbálgatni. Vásárláskor kérj tanácsot, hogyan lehet megpuhítani a belsejét.

Szoktatni kell a lábad hozzá, mert egész nap rajta lesz, és könnyen kidörzsölheti, kitörheti. Nincs is annál kellemetlenebb, mikor egy ilyen apróság tesz keresztbe a nagyszerű ünnepen.

üdv, Huba
ceremóniamester

F: Derűlátó, Raffay Zsófi

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.