Jogi aspektus / házassági szerződés rovat

A házasság mint szövetség

Amikor egy ember megszületik, édesanyja a legfontosabb számára. Ahogy növekszik, pár hónaposan már édesapja is fontossá válik, majd a felnőtté válásig ők a legfontosabbak számára. Ők adják a táplálékot, ők nevelik, ők elégítik ki testi, lelki és szellemi szükségleteit. A felnőtté válásig és azon is túl sok személy, dolog, tárgy és közeg veszi körül a felnövekvőt.

hochzeit_0kezek.jpg

Tovább »

Esküvõi névválasztás

A névválasztás kérdése az esküvõ közeledtével egyre aktuálisabbá válik. A választott nevet már a polgári bejelentkezésnél meg kell adni, de az az esküvõ dátumáig bármikor megváltoztatható. Sõt - megfelelõ utánajárás és anyagi ráfordítás mellett – az esküvõ után is annyiszor és úgy változtathatjuk meg nevünket, ahogy szeretnénk.

Nevtabla.jpg

Tovább »

Házasság vagy élettársi kapcsolat?

Mindenki számára az egyik legnagyobb döntés az, ha úgy határoz, hogy összeköti az életét egy másik emberrel, „amíg a halál el nem választ”. Sokan fogadnak egymásnak örök hűséget, de azok is egyre többen vannak, akik soha nem hajlandók megtenni ezt a lépést.

biblia.jpg

Tovább »

Jogi aspektusok, tanácsok

   "23. § (1) A házastársak jogai és kötelességei egyenlőek: a házasélet ügyeiben közösen kell dönteniük. (2) A házastársak a személyüket érintő ügyekben önállóan, de a család érdekeit szem előtt tartva döntenek. 24. § A házastársak hűséggel tartoznak egymásnak és egymást támogatni kötelesek."

Tovább »

„Négy szerelemgyilkos tett, ami szakításhoz vezet”

A hosszú, ideg- és lélekölő munkanap után egyetlen vágyad, hogy a pasiddal együtt egy kád forró vízben lazulj el, s főnököd aznapi kirohanásait felváltsa az egész estés kényeztetés?  Vagy már azzal is megelégszel, hogy egyszerűen odabújhatsz hozzá, s arcodat a nyakába fúrva alszol el miközben ő a meccset nézi?

szerelemgyilkos.jpg

Tovább »

Bejelentkezés

Azonosító: Jelszó:
Regisztráció Elfelejtett jelszó

Szolgáltatás kereső

Keresőszó:
Tevékenység kereső:
Megye szerinti szűrés:
Város szerinti kereső: