Takarékos esküvő 2. rész

A nagy nap és álmaitok megvalósításához az Esküvőttervezünk.hu minden segítséget meg szeretne adni. Ennek érdekében pedig további ötleteket gyűjtöttünk össze, hogy pénztárcátokat is kímélve, gyönyörű, ám takarékos esküvőtök legyen!

  • Kérdezzétek meg az ismerőseiteket!

eljegyzes.jpgNe szégyelljetek kérdezősködni: mindenki, aki túlvan már az esküvőjén, rendelkezik némi tapasztalattal arról, mit csinálna másképp, mire költött fölöslegesen sokat. Hallgassátok meg ezeket a tapasztalatokat.

Másrész nézzetek szét ismerőseitek körében: ceremóniamesternek felkérhettek egy nagydumás barátot, a szervezésben segíthet néhány talpraesett rokon – talán még örülnek is neki, ha „fontos” szerepet kaphatnak a tétlen álldogálás helyett – , és lehet, hogy egy zenész is akad az ismerősi körben.

  • Csináld magad – és a barátaiddal!

Számos dolgot elkészíthettek magatok is, de még jobb, ha többen együtt teszitek. Sok meghívót kell gyártani? A baráti körötökben van, aki szépen ír vagy rajzol? Rendezzetek egy partyt! Hívjátok meg barátaitokat, tegyetek az asztalokra finom falatokat, dobjatok be a hifibe valami jó zenét, és indulhat a közös alkotás. Elkészíthetitek így az asztaldíszeket, az apró ajándékokat a vendégeknek, vagy a virágdekorációt is a kertben nyíló virágokból.

  • Vacsora olcsóbban

asztalok.jpgHa arra helyezitek a hangsúlyt, hogy az együttlét a fontos, és nem az, hogy mindenki degeszre tömje magát, ami után három napig fogadkozik, hogy most már aztán valóban fogyókúrázni fog, kevesebből is kihozhatjátok a vacsorát, ami egyébként az esküvői költségek egyik jelentős tételét képezi.

Az ültetett vacsora és a jó magyaros szokás szerinti bőségtál helyett válasszatok egy catering céget, akik változatos falatkákat szolgálnak fel az este folyamán. Előre tisztázzátok a vacsora helyszínén, hogy az italokat, a süteményeket vihetitek-e ti magatokkal, vagy esetleg van „ház bora”, „ház pálinkája”, amit olcsóbban mérnek, mint az egyéb, márkás italokat.

  • Aukciózzatok!

A menyasszony ruháján túl egy esküvőnek számos olyan kelléke van, amire nagy valószínűséggel többé nem lesz szükségetek – ahogyan másoknak sem volt, amikor feltették kínálatként egy aukciós oldalra. Ha időben elkezditek a nézelődést, jutányos áron beszerezhettek olyan darabokat is, amelyekről esetleg lemondtatok volna az eredeti ára miatt.

  • Pompa helyett ötletesség

Általánosságban elmondható, hogy ha nem szeretnétek nagy összegeket költeni a látványra és a szervezésre, ötletességgel helyettesíthetitek a pénztárca vastagságát. Amit tudtok, készítsetek el magatok. Így maga az esemény sem valami forgatókönyv szerint lezavart ceremónia lesz, hanem a hosszú előkészületek megkoronázása.


Szerző: Semei

Bejelentkezés

Azonosító: Jelszó:
Regisztráció Elfelejtett jelszó

Szolgáltatás kereső

Keresőszó:
Tevékenység kereső:
Megye szerinti szűrés:
Város szerinti kereső: