„Négy szerelemgyilkos tett, ami szakításhoz vezet”

A hosszú, ideg- és lélekölő munkanap után egyetlen vágyad, hogy a pasiddal együtt egy kád forró vízben lazulj el, s főnököd aznapi kirohanásait felváltsa az egész estés kényeztetés?  Vagy már azzal is megelégszel, hogy egyszerűen odabújhatsz hozzá, s arcodat a nyakába fúrva alszol el miközben ő a meccset nézi?  Ha nincsenek nagy igényeid, s utóbbi mellett döntesz is, akkor sem nélkülözhető a tervhez az a bizonyos Másik fél. Ő, aki bár  sosem érti, pontosan mit szeretnél, amikor azt mondod „romantikára” vágysz, mégsem tudsz nyugodtan aludni, ha  nem hallod magad mellett az Ő kimondottan zavaró, hangos szuszogását-horkolását.

szerelemgyilkos.jpg

 

S kétségkívül tökéletesen megállod, megálljuk a helyünket Nélküle mindenkor és mindenhol, nem árt, ha elismerjük, idegesítő tulajdonságai ellenére szükégünk van Rá.

Ha a fentiek nyomán ez a bizonyos kapcsolat megadatott neked, s  meg is szeretnéd tartani Vele együtt, nem árt, ha a következőket kitörlöd teendőid listájáról.

 

Íme a négy szerelemgyilkos tett, ami szakításhoz vezet:

  • Megtiltani neki , hogy más nőkkel szóbaálljon. 

Ha megőrjít a féltékenység, amint ránéz egy nőneműre, neadjisten el is beszélget vele, nem biztos, hogy azért teszi, mert annak a másiknak formásabb a térde. Gondolkozz el, nem véletlenül Te vagy a barátnője, teljesen felesleges folyton nyaggatni, lenyomozni a hívásait, elolvasni az e-mailjeit. Ha folyton erre figyelsz, és legfontosabb feladatodnak tekinted a körülötte létező összes nőt elüldözni, előbb-utóbb azt veszed majd észre, hogy tényleg felfigyelt az egyikre, de csakis azért, mert féltékenységeddel  Te magad hajtottad a karjába.

  • Ágyba vinni a munkát.

Ha nem tudod megúszni, hogy munkahelyi teendőid egy részét hazavidd, legalább a hálószobából igyekezd kizárni azokat. Éppen elég Neki a romantikus vacsora helyett felolvasztott mirelit, csak hogy te még be tudd fejezni azt, amit az irodában nem sikerült. Próbálj egyensúlyt teremteni, oszd be az idődet, ne ígérgesd folyton, hogy legközelebb bepótoljátok. Nem jobb kifogás ez, mint fejfájásra hivatkozni, még akkor is, ha ez esetben tényleges tennivaló jött közbe összebújás helyett. Felejtsd el a laptopod, a telefonod ébresztőn kívül másra ne használd, s használjátok a hálószobát arra, amire kitaláltatott!

  • Példaként említeni az elődjeit. 

Amennyire zavar téged, hogy létezik egyáltalán nő, akivel valaha rajtad kívül együtt volt, nem kevésbé kellemes Neki sem, ha rendre azzal jössz, hogy exed adott helyzetben mit csinált jobban. Nem baj ha tudtára adod mire vágysz, de ne épp azt említsd, mivel okozta életed legnagyobb meglepetését tavalyelőtt karácsonyra előző pasid. Lehet, hogy néhány dologban alulmarad elődjéhez képest, de biztosan akad olyan is, amit soha mástól meg nem kaptál. Nem valószínű, hogy sokáig képes hallgatni hibáit a magasabb, kék szeműbb, figyelmesebb stb. elődjéhez képest, s inkább továbbáll, utat engedve annak a bizonyosnak, akivel mellesleg épp azért szakítottál, mert képtelen voltál tolerálni a hibáit, az őt megelőző ex apróságaihoz  képest.

 

alma.jpg

  • Folyamatos megerősítést várni tőle. 

Ne ő legyen a beszélő varázstükröd! Nap mint nap arról faggatni, hogy  tényleg szeret, szép vagy, nem híztál-e meg, és igen, az alakod is tökéletes, még mindig, sőt a legújabb ruhád is jól áll, rád öntötték...nem kell hozzá sok idő, hogy elege legyen belőle. Nem érti, hogy te miért nem látod azt amit ő, miért kérdezed folyton, ha egyszer ő már megmondta. S nincs kizárva az sem, hogy egyszercsak ő maga kezd el gondolkodni rajta, miért van egyáltalán veled, hiszen ha képtelen vagy magad elfogadni, hogyan is várhatnád el, hogy mások (s éppen Ő) ezt tegyék?


Szerző: Papp Veronika

Bejelentkezés

Azonosító: Jelszó:
Regisztráció Elfelejtett jelszó

Szolgáltatás kereső

Keresőszó:
Tevékenység kereső:
Megye szerinti szűrés:
Város szerinti kereső: