Ruhakölcsönzés pro és kontra

ruhakolcsonzes_pro_kontra_web.jpg

Megvenni vagy kölcsönözni? Ez itt a nagy kérdés.

Lásd érveinket a kölcsönzés mellett és ellen.

 

Megvenni vagy kölcsönözni? Értelmetlennek találod, hogy kiadj több tíz- vagy akár százezer forintot, csak hogy menyasszonyi ruhád egyes egyedül a tiéd legyen? Ha évek múlva nem akarod e kényes ruhadarabot megsárgulva, tönkremenve, a korábbi pompájához még csak nem is hasonló állapotban szekrényedben megtalálni, akkor a kölcsönzést valóban neked találták ki.

 

A férfiaknál régóta bevált szokás szmokingot bérelni, akkor mi miért ódzkodnánk tõle. Csak ki  választjuk a számunkra legmegfelelõbbet, tündöklünk benne az esküvõnk napján, majd egyszerûen csak visszaszolgáltatjuk. Nincs gond, nincs aggodalom, még a tisztíttatásáról sem nekünk kell gondoskodni. Nos, mint tudjuk, az éremnek mindig két oldala van. Lássuk tehát, miért érdemes, illetve miért nem a ruhakölcsönzõkhöz fordulnunk.

Pro – érvek a ruhakölcsönzés mellett

– A piszkos anyagiak – a ruhakölcsönzéssel egy csomó pénzt takaríthatunk meg. Több százezres ruhát akár tízezrekért is bérelhetünk A legtöbb helyen „csomagban” vásároljuk meg az egyes kiegészítõket, amely szintén olcsóbbságot jelent és az ízléses összeválogatásban is segítségünkre lesznek. A megtakarított pénzt pedig aztán arra fordíthatjuk, amire csak szeretnénk.  
–  Ápolás, karbantartás - biztosan állíthatjuk, nincs olyan menyasszony, aki a nászúton  azon szeretne aggódni, hazatérve hogyan tisztítja majd ki a ruhát Ha kölcsönzöl, ezt egyszer s mindenkorra elfelejtheted. A tisztítattás egyértelmûen a ruhaszalon dolga.
–  Ha otthon nincs elég hely, hogy a ruhát megfelelõen tárold, a ruhakölcsönzõk kisegítenek e kérdésben is.

 

Kontra -  érvek a ruhakölcsönzés ellen

–  Szûkebb választék – sajnos csak a még el nem kelt ruhákból választhatsz. Amit lefoglaltak, az már nem lehet a tiéd. Ez némileg leszûkíti a lehetõségek körét.
–  Mérethiány – sok esetben nincs választási lehetõséged és csak az éppen rád méretezett ruhákból választhatsz. Ha a megálmodott ruha nem éppen a te méreted, másikat kell kiszemelned. Kérhetsz persze egy-két plusz öltést, apró átalakítást, de a pénztárcád látja kárát.
–  Különleges odafigyelés – Bár a tisztítóért külön nem kell fizetned, nagyon oda kell figyelned a kölcsönzött ruhára. Ha bármilyen apró szakadást, eltávolíthatatlan foltot ejtesz rajta, biztosan felszámolják neked. Ha annak kijavítása során a ruha helyrehozhatatlan állapotba kerül, akár meg is vetethetik veled. A feltételeket érdemes tehát elõre tisztázni, nehogy meglepetés érjen. 
–  Nem lehet a tiéd – ha kölcsönzöd a ruhát, az nem lesz örökre a tiéd. Ez biztos. Nem tarthatod meg és lányaidra sem ruházhatod majd nagy büszkén át. Az esküvõ után valószínûleg nem is látod többé. Ha ez zavar téged vagy elkeserít, vedd fontolóra még egyszer a döntést.
 
Írta: Sipos Ágnes

Szerző: www.weddings.lovetoknow.com


Forrás: www.lagzi.info

Bejelentkezés

Azonosító: Jelszó:
Regisztráció Elfelejtett jelszó

Szolgáltatás kereső

Keresőszó:
Tevékenység kereső:
Megye szerinti szűrés:
Város szerinti kereső: