Hogy zajlik az eljegyzés?
Ha már úgy érzed, megtaláltad életed párját és komollyá szeretnétek fordítani a kapcsolatotokat, akkor érdemes tudni mind az esküvõrõl-, mind az eljegyzésrõl egyet és mást. Ha Ti még nem is érzitek annyira lényegesnek a régi hagyományokat, szüleitek mindenképpen fogják értékelni a méltó lánykérést.
Ismerkedés
Elõször is, általában mire az eljegyzésre kerül a sor, a fiatalok már ismerik egymás szüleit és családját. Ha még valami miatt nem mutatkoztatok be egymásnak (rossz viszony, vagy vidéken élnek) , akkor ezt jobb minél elõbb pótolni. Hiszen egy házassággal nemcsak a párodat, hanem az egész családját is „megkapod”. És ugye nem mindegy milyen lesz köztetek a viszony?!

 

Mindezt hogyan?
Miután megismertétek egymás szüleit, nem árt minél elõbb „szembesíteni” a leendõ örömszülõket is egymással. Hogy elkerüljétek a kínos, feszengõs, nagy családi népünnepélyt, ezt a lánykéréssel is egybeköthetitek. Hiszen akkor ez egy jó apropó lesz, és legalább meg tudjátok beszélni a jövõtöket.

 

Maga a lánykérés
Hogy zajlik az eljegyzés

 

A fiú megkérheti a lányt amikor csak kettesben vannak és késõbb bejelentik a nagy hírt a családnak. Vagy a hagyományos módon is, a lány szüleitõl. Ilyenkor illik egy csokor virágot vinni a lánynak és egyet az édesanyjának is. Ha a kérés megtörtént és mindenki beleegyezett, akkor egy vacsorával, vagy egy pohár itallal megünnepelhetitek.

 

FONTOS! Nincs eljegyzés gyûrû nélkül!


Miután a fiú kiválasztotta a lányhoz leginkább illõ gyûrût, felhúzza szerelme bal kezére, ami az esküvõn, majd szépen átvándorol a jobb kézre. Ugyanis ennek helyére a jegygyûrû kerül. Nem törvényszerû, de esetenként az eljegyzést követõen a lány is vesz egy gyûrût a fiúnak viszonzásképpen.


Próba
Az eljegyzés után általában (bár napjainkban már sokszor elõtte is) a pár összeköltözik. Ez egyfajta próba-házasság. Sokan szeretnek élni ezzel az életformával, mert nem jár annyi felelõsséggel és elkötelezettséggel, mit egy házasság. De persze a legszerencsésebb az, ha azért döntötök az összeköltözés mellett, hogy minél több idõt együtt tudjatok tölteni és, hogy jobban megismerjétek a másikat.


Szerző: Jónás Eszter


Forrás: www.lagzi.info

Hirdetőink ebben a kategóriában:
Silver & Fashion Bt.

Bejelentkezés

Azonosító: Jelszó:
Regisztráció Elfelejtett jelszó

Szolgáltatás kereső

Keresőszó:
Tevékenység kereső:
Megye szerinti szűrés:
Város szerinti kereső: