Tündéresküvő – a mese, amiben te vagy a főszereplő

 

Különleges esküvőt szeretnétek, de nem akartok vagyonokat költeni az exkluzív kellékekre? Egy kis ötletességgel és kreativitással egyedivé varázsolhatjátok közös életetek kezdetének nagy napját, így nem csupán számotokra, hanem meghívott szeretteiteknek is maradandó élményt nyújt majd ez az alkalom.

 

Amire először is szükségetek van, az maga az ötlet: fűzzétek fel az esküvő fonalát egy téma köré, majd e mentén haladva dolgozzátok ki a részleteket a meghívótól kezdve a menyasszonyi ruhán és a dekoráción át az esküvői menüig. Úgy érzitek, mesébe illő, ami veletek történik? Éljétek át, legyen ez a nap a ti tündérmesétek, és varázsoljatok be mindenkit a tündérvilágotokba!

 

Tundermese2.jpeg

Milyen is egy tündéresküvő? Amilyennek elképzelitek… ha ez megvan, próbáljátok formába önteni, és figyeljetek minden részletre: legyen mesebeli a dekoráció, de még az ünnepi menü is.

Egy tündéresküvőhöz a fehér és a pasztell árnyalatok illenek, ezekből válogassatok dekorációs elemként. Külön figyelmesség, ha kézzel készítitek a meghívókat, amiket átköthettek csipkével, selyemszalaggal vagy organzával.

Már a meghívóban jelezhetitek, hogy nem csupán egy esküvő, hanem egy különleges alkalom résztvevői is lesznek a vendégeitek. Így őket is bevonhatjátok a játékba. Kérjétek meg őket, öltözzenek úgy, mintha egy tündérbálba készülnének. A család aprónépe különösen élvezni fogja ezt a napot. Nem kérdéses, a menyasszony ruhája sem lehet más, mint egy hófehér, habos ruhaköltemény. És igazán mesébe illő, ha romantikus lovashintón érkeztek meg a helyszínre.

 

Tundermese5.jpeg

Az asztalokat és a székeket öltöztessétek fehér selyembe és tüllbe. Az arany- vagy ezüstszínű kiegészítők fokozzák az ünnepi hatást. Válasszatok valami különleges, a hagyományostól eltérő formájú étkészletet. A teremben finom, lágy muzsika szóljon, a lounge vagy az ambient kiváló hangulatfestő háttérzene.

Az esküvői menüben is az ötletességen van a hangsúly: az ételek színvilágával, tálalásával tovább lehet fokozni a mesebeli hangulatot. Talán érzitek, hogy ez nem igazán a marhapörkölt és a töltött káposzta napja. Válasszatok könnyedebb menüt: krémlevest habfelhőkkel, sült és göngyölt húsokat narancsból vagy erdei gyümölcsökből készült mártással, könnyed zöldségkörettel – és persze mi mással, mint hercegnőburgonyával. A sütemények terén aztán igazán elengedhetitek a fantáziátokat: korona vagy kiscsillag formájú aprósütemények, gyümölcsös krémek, hófehér joghurttorták, csokoládémousse, vaníliaillat és csokiszökőkút. (Van még valaki, aki most azonnal nem szeretne egy ilyen esküvőbe csöppenni?)

És persze végül az igazi, mesebeli, több emeletes menyasszonyi torta…

 

A vacsorát követő tündérbál megnyitójához leginkább a klasszikus keringő illik, amivel idősebb rokonaitoknak különösen örömöt fogtok szerezni. Persze, senki sem tiltja meg, hogy később igazán modern tündérekké váljatok, és a napi slágerekre ropjátok.

 

Ezt a varázslatos esküvőt garantáltan senki nem fogja elfelejteni. És mi lehetne annál szebb folytatása a mesének, mint az, ha valaki azzal éli le az életét, akit szeret?


Szerző: Semei

Bejelentkezés

Azonosító: Jelszó:
Regisztráció Elfelejtett jelszó

Szolgáltatás kereső

Keresőszó:
Tevékenység kereső:
Megye szerinti szűrés:
Város szerinti kereső: